Onlinepizza.se har utsett Göteborgs bästa pizzeria

Ibland är ingenting bättre för själen än en nygräddad pizza. Den här italienska delikatessen är idag en permanent del av den svenska kulturen, och äts traditionsenligt främst på nyårsdagen och när man precis har bytt bostad.

Men när man ändå ska unna sig själv den här underbara formen av lyxig snabbmat så är man nästan skyldig sig själv beställa den bästa möjliga pizzan. Frågan är bara hur man ska veta vilken restaurang som är bäst?

Onlinepizza.se har nu svaret! Det är Sannegårdens Pizzeria i Eriksberg.

Det är den slutgiltiga vinnaren utav de tre högst betygsatta pizzeriorna i Göteborgsområdet, som alla finns i Eriksberg. Den belönades med ett imponerande betyg på 4.9 av 5, vilket utmärker den som allra bäst i Göteborg och ger den plats som sjätte bästa pizzerian i Sverige. Det här markerar fjärde gången i rad som de vinner.

– Det känns jättekul, alla vi som jobbar här känner att det är ett kvitto på att vi gör något rätt. Som gammal idrottsman har man ju alltid drivkraften och vinna, säger Murat "Murre" Ersöz som äger pizzerian.

Beställningstjänsten har under året samlat in betyg och omdömen från 30 000 kunder gällande drygt 1000 restauranger. Reglerna dikterar att pizzeriorna inte får rösta på sig själva, och fyra restauranger diskades i år för att man kommit på dem med att göra just det.

Förutom att mäta betyg och omdömen så har man även samlat in vilka pizzor som är mest populära. Och den absoluta majoriteten av pizzor som köps i Sverige är "en egen variant", där man lägger till och tar bort saker för att skapa sin alldeles egna kombination. Nationellt sett är det 30 procent som köper egen variant. I Göteborg ligger den siffran på 40.5 procent. En gammal hederlig Kebabpizza kommer på andra plats med 9.9 procent, följt av klassikerna Hawaii och Capricciosa som fick 3.8 respektive 3.7 procent.

Så nu vet du var du ska ta vägen när hungern sätter in. Eller känner du kanske till nåt hemligt smultronställe där pizzorna är ännu bättre än på Eriksberg? Var med och rösta nästa år så kanske din favoritrestaurang kan få den uppmärksamhet som den förtjänar!

Känner du att du gjort dig förtjänt av ett träningspass? Då har Alelyckans Sportcenter sommaröppet med badminton, squash och tennis för att springa bort pizzamagen.