Nytt kosttillskott – det första godkända för viktminskning

Den europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet, EFSA, har nu godkänt ett nytt kosttillskott för viktminskning. Tillskottet heter Betavivo vikt>start, vilket är ett viktminskningspiller med ämnet glukomannan som aktiv ingrediens.

I ett pressmeddelande berättar företaget hur det fungerar i kroppen. Glukomannan är en kostfiber som omvandlas till en gel och sväller i kontakt med vatten. När ämnet sväller i magsäcken bidrar det till en ökad mättnadskänsla vilket gör det lättare att äta mindre portioner utan att vara hungrig. Gelen har också egenskaper som binder fett och gallsyror, så att mindre fett blir upptaget av kroppen och hjälper till att sänka kolesterolnivåerna i blodet.  

Kosttillskottet kommer i portionspåsar som man löser i vatten och dricker cirka en halvtimme före sina måltider. Betavivo vikt>start finns att köpa i de flesta stora apotekskedjor, i hälsokostfackhandeln och på apotea.se.

Som vanligt när det kommer till viktminskning så räcker det aldrig med ett kosttillskott. Det är också viktigt att man äter nyttig och näringsrik mat, samt att man tränar och motionerar regelbundet – kanske inte fem minuter varje halvtimme, men så ofta och mycket man hinner och orkar.