Max hamburgerälskande VD avslöjar att Max restauranger blir först i Sverige att bistå Tesla med laddstationer för elbilar

E-mobility är hett och något som kan ta den bilburna världen med storm när det väl slår igenom. Vem vill inte kunna ladda bilen genom att bara koppla in en sladd och slippa oroa sig för fluktuerande bensinpriser?

Tesla är den största renodlade elbilstillverkaren och vill nu öka tempot på den svenska marknaden, rapporterar Svenska Dagbladet. Utvecklingen har tidigare hämmats av att Tesla haft patent på laddningstekniken, men samtliga patent har nu släppts fria vilket på sikt antagligen kommer att leda till fler laddstationer.

I Sverige blir hamburgerkedjan Max först ut med att erbjuda laddning av elbilar och den allra första stationen invigs i Karlstad som ligger strategiskt placerat mellan Stockholm och Oslo. En full laddning av en Tesla tar i dagsläget cirka 40 minuter. Max VD Richard Bergfors tänker sig då att bilägaren lagom hinner äta en hamburgare under tiden. Richard är kanske mer känd genom Instagram-kontot burgerspotting där han betygsätter hamburgare världen över och samtidigt marknadsför Max restaruanger. 

Svenskar är inte lika bra på att välja elbilar som våra grannar norrmännen, men ägandet av elbilar förväntas öka explosionsartat. Utöver Tesla, som gjort sig sitt namn som elbilstillverkare inom lyxskiktet, tillverkar bl.a. Citroën, Bmw och Volvo elbilar. Hybridbilen Toyota Prius är en av de populäraste elbilarna i USA, där även Tesla har sitt ursprung. Men alla pionärer är inte från USA - Svenska Miltronic är en av få utvecklare av just dessa laddstationer för e-mobility och ser positivt på utvecklingen och hoppas på att se fler satsningar i framtiden.